asesor en pastelería industrial
logo-angel-ortiz-250-x
Contacte

Ángel Ortiz López

T. +34 937 811 479
M. +34 648 191 171
Barcelona, Espanya
info@angelortiz.com.es

Sóc Ángel Ortiz López, assessor tècnic en fleca. Porto més de 40 anys treballant en el sector de la fleca, brioixeria, pastisseria industrial i masses congelades. Ofereixo solucions en importants empreses del sector, innovant i ajudant a modernitzar processos tant a nivell nacional com a internacional.

Assessoro a les empreses a nivell tècnic en la fabricació, en la formació de l’equip tècnic de producció i en la rentabilizació dels productes a través dels processos productius.

Sóc autor de les patents “Masses de pa llestes per fornejar” i “Masses de brioixeria llesta per fornejar”, i creador de la “Fermentació Progressiva”. A més, dono formacions especialitzades a professionals en aquest àmbit.

Juny 2016/Febrer 2017 - Projecte per HAZPAN CANARIAS
CÀRREC: Responsable de Projecte
  • Realització de layout
  • Descripció de les necessitats de maquinària i personal per a la correcta fabricació dels productes
  • Sol·licitud de pressuposats
  • Negociació amb proveïdors
  • Definició i homologació de productes a fabricar
  • R+D de productes
  • Escandalls
Juny 2014/Febrer 2016 - MACXIPAN
CÀRREC: Director de R+D i Formació
  • Responsable de formulacions i processos
  • Engegada i seguiment de la 1ª tendeixi/obrador cara al públic del carrer Calvet, 9 – Barcelona, elaborant diàriament més de 30 especialitats de pa.
  • Responsable de la formació del personal de l’empresa
  • Responsable del disseny i engegada de la nova fàbrica de brioixeria congelada.
2009/2012 - ATRIAN BAKERS SL (Grup LASEM)
CÀRREC: Director I+d+i
  • Desenvolupament de nous productes de brioixeria, fleca en masses congelades i pans precocidos.
  • Suport Tècnic al departament de Producció.
  • Els dos primers anys vaig compartir la meva responsabilitat com a Director de R+D+i en AtrianBakers i l’empresa Apliena fabricant de preparats, mixes per a fleca/pastisseria i additius per al pa, realitzant fórmules i aplicacions amb complexos enzimàtics per millorants panaris.
    Amb posterioritat, vaig ser traslladat, gran part del temps, a la direcció de R+D+i a ATRIAN BAKERS SL fabricant de masses congelades, pa d’alta hidratació, brioixeria fermentada, pans pre-cuits, congrets de Berlín, etc.
    Al seu torn, era responsable dels desenvolupaments i innovacions de productes per “DCI” una altra de les empreses associades del grup (fabricant de masses fregides tipus dònuts, berlines, xuxos, bunyols, etc a nivell de producte congelat).
10-12 SET. 2008 - CURS DE POSTRES PER A RESTAURACIÓ
Impartit en Centre de Formació del Professorat de Formació professional "Clara del Rey", Madrid.
2005/2007 - PANIFICADORA LO SALDES, Chile
CÀRREC: Gerent de Producció
  • Responsable a les àrees de pastisseria, cuina i cocteleria.
  • Fabricants de pa artesà, pastisseria, cocteleria i cuina per als seus propis locals, capdavanters en el seu sector i situats a la ciutat de Santiago de Xile.
1998/2004 - BREDENMASTER CHILE S.A., Chile
CÀRREC: Director Tècnic
  • Responsable per al projecte d’implantació tecnològica i layout d’una nova planta industrial de 15.000 m2 per a Pa de motlle o envasament, Pastisseria, Empanades, Pans i Brioixeria ultra congelada.
  • Projecte a mitjà termini, basat en la modernització tecnològica i de producte d’una indústria forner-pastissera semi-artesanal, per a la seva transformació en una indústria totalment automatitzada de brioixeria congelada, pans congelats, pans pre cuits congelats, empanades pre cuites congelades, pans de motlle (Pa Pierre).
  • La planta es va iniciar amb 2500 m2 i als quatre anys a causa del creixement de vendes, es va traslladar a una altra zona per poder construir l’ampliació requerida, construint 15.000 m2 en una superfície de terreny de 32.000 m2
  • Responsable de desenvolupaments i preparacions enzimàtiques com milloradors per als productes de pa i brioixeria.
  • Responsabilitat sobre les àrees de Producció, R+D i Assegurament de la Qualitat.
1989/1998 - CROISSANT EXPRESS-CROEXSA (Grupo UNILEVER), Sant Joan Despí, Barcelona
CÀRREC: Cap R+D i Equip Tècnic
  • Creador de la denominada “Fermentació Progressiva” comercialitzada sota el nom de Massa Express, sent en aquest moment la primera empresa productora en masses congelades que llança al mercat aquest revolucionari concepte.
  • Responsable a nivell nacional de la formació tècnica a demostradors de Croexsa i Agra.
  • Continuant els treballs de recerca per a millores en les alternatives d’aquest procés (masses congelades sense fermentació prèvia i llestes per ser fornejades en brioixeria i pa) cal destacar la consecució de dues patents sobre el desenvolupament de pans i brioixs.
    Col·laboració amb grups de treball compostos pels màxims responsables tècnics del grup multinacional a Holanda i Bèlgica.
  • Creador de la massa Jet o llesta per fornejar sense fermentació prèvia i congelada, sent patentada conjuntament amb Unilever, es va passar a dir “FERMENTACION PROGRESSIVA” per a pans i masses de brioix, comercialitzant-se sota el nom de Gamma Express.Va ser fruit d’una profunda recerca en el seu departament de R+D constituint tant en el procés d’elaboració del producte com en la selecció de matèries primeres empleades, un avanç tecnològic a nivell internacional.Coautor de dues patents sobre aquests treballs en col·laboració amb els laboratoris a Holanda.
1979/1989 - T500 PURATOS, Barcelona
CÀRREC: Cap Tècnic
  • Professor i responsable directe de cursos en brioixeria i pastisseria del Centre d’Orientació Professional (C.O.P.) a Sant Joan Despí (Barcelona).
  • Participació i direcció de reciclatges de formació per a Llatinoamèrica a Argentina, Xile, Mèxic, Colòmbia i Perú.
  • Responsable Tècnic a nivell nacional de productes del Departament Pastisseria i Gelateria.
  • Responsable de la formació tècnica de demostradors a nivell nacional.
  • Col·laborador tècnic per a diversos països europeus (Alemanya, Bèlgica, Dinamarca…).
  • Col·laboració amb R+D en els laboratoris de T-500 PURATOS.